Turku on erittäin hyvä valinta toimitiloille. Turun kaupunki on sijainniltaan hyvä ja sinne pääsee monin eri tavoin. Kaupunkiin johtaa moottoritie, sinne pääsee myös lentokoneella ja Turun satama on tietenkin yksi Suomen keskeisimmistä satamista. Tämän vuoksi kaupungissa onkin hyvin paljon erilaista liiketoimintaa ja toimialoja niin perinteisistä satama- ja rahtialan yrityksistä modernin teknologian startup-yrityksiin. Kaupungissa on myös paljon työvoimaa, jolla on alan viimeisimpää koulutusta, kiitos Turun yliopiston ja kaupungin monien muiden oppilaitosten.

Viime aikoina Turun kaupungin keskusta on alkanut muuttua seuraten myös muualla maata vallitsevaa trendiä. Kaupungissa on paljon erilaisia toimistohotelleja ja muita vaihtoehtoja, joista on muokattu toimitiloiksi sopivia tiloja. Toimitiloja sijaitsee niin ydinkeskustassa kuin kauempana kaupungin satama-alueelle. Saatavilla on rahti- ja matkustajaliikennealalle sopivia isoja varastotiloja kuin aivan pieniä toimistotiloja keskustassa.

Toimitilat Turku-haulla löytyy MatchOfficen sivuilta paljon hyviä vaihtoehtoja. Toimitiloiksi löytyy niin toimistoja, liiketiloja, toimistohotelleja sekä kaikenlaisia varasto- ja tuotantotiloja isonkin tilan tarpeeseen. Taloussuhdanteet eivät Turussakaan ole tällä hetkellä hyvät, mutta monet hiljaiset alueet keskustassa on alettu saamaan jälleen täyteen vuokralaisia ja keskustaa vaivanneet tyhjät toimitilat ovat pikku hiljaa taas täyttyneet.

Monipuolisia alueita yrittäjille

Isoja teollisuusalueita löytyy Turusta myös hyvin. Kaupungissa sijaitsee lisäksi isoja kauppakeskuksia, joissa on saatavilla hyviä liiketiloja esimerkiksi kaupan alan yrityksille. Vuokrataso Turussa on hyvä vuokraajan kannalta. Hinnat eivät ole nousseet alueella liian korkeiksi, vaan kohtuuvuokralla voi saada tilat erittäin hyvältä paikalta. Hintataso on noin Tampereen luokkaa ja kuitenkin paljon edullisempi kuin pääkaupunkiseudulla. Turussa on paljon erilaisia alueita ja vuokrahinnat voivat vaihdella hyvin paljon riippuen alueesta, jonne yritys haluaa. Esimerkiksi Hansakortteli on keskeistä ja haluttua aluetta Turussa ja siellä on Turun kalleimmat vuokrat. Muutaman korttelin päässä sieltä hintataso voi olla jo paljon matalampi. Toimitilaa miettiessä kannattaakin ottaa huomioon Turun eri alueet ja se, mikä niistä sopii parhaiten yrityksen tarpeisiin. Pelkkää hintaa ei kuitenkaan kannata miettiä, sillä myös kulut, jotka aiheutuvat esimerkiksi kiinteistön muutostöistä, ylläpitokustannukset ja esimerkiksi käyttöikä vaikuttavat kaikki kokonaiskustannuksiin. Vasta kokonaiskustannusten perusteella voi vetää johtopäätöksen siitä, ovatko toimitilat edulliset vuokrata ja niiden avulla voi myös parhaiten vertailla erilaisia vuokrakohteita.

Turussa on saatavilla toimitiloja melko nopeasti eikä vapaiden kauppapaikkojen avautumista tarvitse odottaa, vaan usein niihin pääsee muuttamaan heti sopivan löydyttyä. Turussa on hyvin monenlaista liiketoimintaa ja satama-alueella toimii isoja laivanrakennusyhtiöitä, metalliteollisuuden yrityksiä sekä telakkayhtiöitä. Toisaalla kaupungissa on puolestaan teknologiateollisuuden yrityksiä sekä muita moderneja yrityksiä. Esimerkiksi kasvuyritykset ja peliteknologiayritykset ovat keskittyneet Turun Science Parkin alueelle ja toimivat siellä yhteistyössä kaupungin korkeakoulujen kanssa. Keskustan toimitiloja pyritään koko ajan muokkaamaan nykyajan tarpeisiin ja esimerkiksi erilaisia yhteisöllisiä tiloja löytyy kaupungista jo useita. Uusia liiketilakohteita muokataan koko ajan ja Turku on mm. saneerannut useita kohteita rautatien varrella sopimaan liike- ja toimitiloiksi. Voit etsiä kohteita nettisivuilta https://www.matchoffice.fi/vuokraus/toimitilat/turku