Tallink Siljalla pääsee risteilemään sekä Ruotsiin että Viroon. Tallinkilla on myös suosittuja päiväristeilyjä, joissa voi viettää päivän merellä ja tulla taas illaksi kotiin. Risteily on mukava tapa viettää aikaa. Merellä rentoutuminen hyvän ruoan ja juoman parissa vie ajatukset hetkeksi pois arkisista askareista. Laivoilla on myös paljon erilaisia hemmottelumahdollisuuksia ja siellä voi käydä esim. spa-hoidoissa, saunassa ja uimassa. Unohtaa ei pitää tietenkään monen syytä käydä ylipäätään risteilyillä, eli tax free-shoppailua.

Risteile edullisemmin

Tallink Siljan laivat ovat hyviä ja luotettavia. Vaihtoehtoja erilaisiin risteilyihin on paljon. Esimerkiksi Viron suuntaan on olemassa sekä pidempiä yöpymisen sisältäviä vaihtoehtoja että päiväristeilyjä kuin myös pika-aluksia. Lähtöjä on monta kertaa päivässä, joten pikaretken Tallinnaan voi tehdä spontaanistikin. Tallinnassa on yhä hieman Suomea edullisempi hintataso, joten ostokset siellä tulevat edulliseksi. Monet myös käyvät erilaisissa palveluissa kuten hammashoidossa tai kampaajalla Tallinnan matkallaan. Varaamalla päiväristeilyihin Tallinnan, sinulla on useampi tunti aikaa viettää päivää Tallinnassa. Myös Tukholmaan järjestetään päivä Tukholmassa risteilyjä sekä Helsingistä että Turusta. Turusta voi valita myös vaihtoehdon jäädä laivaan ja palata sillä nopeammin takaisin Suomeen, sillä Turusta risteiltäessä täytyy jättää laiva ja ottaa tavarat sieltä mukaansa maihin. Onneksi satamassa on hyviä säilytysmahdollisuuksia matkatavaroille, joten niitä ei tarvitse kuljettaa mukanaan Tukholmassa.

Tukholmassa voi viettää päivän vaikka shoppailemalla tai tutustumalla erilaisiin nähtävyyksiin. Laiva saapuu Tukholmaan yleensä puoli kymmenen maissa paikallista aikaa ja lähtee sieltä viiden maissa. Tallink Siljalla on uusi satamapaikka Tukholmassa, joka on hieman kauempana kuin edellinen. Kävelymatkaa metrolle on siis aikaisempaa enemmän, joten siirtymiin kannattaa varata enemmän aikaa. Satamasta on kuitenkin myös bussiyhteys keskustaan, mutta jos haluaa kulkea oman aikataulun mukaan ja edullisemmin, metro on hyvä valinta.

Kokeile alennuskoodeja

Tallink Siljalla on usein erilaisia alennuskoodeja. Kesäisin alennuskoodeja voi olla hankalampi löytää, mutta erityisesti syksyllä ja talvisin, kun laivoilla on hiljaisempaa, saatavilla on erilaisia koodeja. Ne ovat yleensä voimassa sunnuntaista keskiviikkoon tapahtuvilla lähdöillä. Alennuskoodien avulla voi säästää paljon rahaa risteilystä. Ilman koodeja normaaleilla hinnoilla risteilyt voivat maksaa satoja euroja. Koodien avulla matkaan voi päästä jopa muutamilla kymmenillä euroilla. Koodit koskevat yleensä kaikkia hyttiluokkia, lukuunottamatta sviittejä ja muita erikoishyttejä. Suurimman säästön saakin varaamalla koodilla sellainen hytti, johon ei muutoin olisi varaa. Tämän vuoksi koodeja kannattaa etsiä. Esimerkiksi sivulla Cupoconcept.fi on alennuskoodi ostamaan risteily halvemmalla. Tallink Silja alennuskoodi ei siis ole harvinainen ja koodeja on sekä Tallinnan laivoille että Päivä Tukholmassa risteilyihin. Tallink Siljalla on myös äkkilähtöjä, joiden avulla voi säästää rahaa. Katsomalla erilaisia tarjouksia voi saada risteilyn todella halvalla. Cupoconceptin sivuilla on myös paljon muita koodeja erilaisiin nettikauppohin, joiden avulla säästää nettiostoksista.