Horoskooppi vai uskonto?


Monille se voi olla iso suupala – mutta sama molemmille on se, että johonkin on uskottava ilman, että sitä voi todistaa. Joten mikä on parasta? Usko vai uskonto? Vai onko se todella yksi ja saman kokoinen? Minulla ei ole vastausta, mutta äitini selittää minulle jatkuvasti, kuinka päiväni tulee sujumaan.

En halua sanoa, että hän puuttuisi suhteeseeni Happinessin kanssa, mutta hänellä on aina paljon sanottavaa, kun on kyse rakkaudesta, jonka hän ja minä jaamme. Hän tuntee molemmat horoskooppimerkkimme – ja sitten hän on verkossa päivittäin nähdäkseen, kuinka yhteensopivia merkkimme ovat keskenään suhteessa eri taloihin ja planeetoihin.

Rakastan äitiäni, mutta se voi olla aika ärsyttävää, kun hän ennustaa, että minulla ja Lykkellä on ongelmia ensi viikolla – mutta hän ei voi koskaan vastata, mitä ongelmia tulee olemaan. Horoskoopin tulkitseminen voi olla yksi oudoimmista asioista tietää, mutta hän – äitini – ei ole siinä vielä hyvä.

Hän yleensä lukee, mitä muut astrologit ovat keksineet – ja sitten välittää kaiken voin minulle ja poikaystävälleni. Ja meidän täytyy vain istua ja kuunnella häntä, koska meidän on kunnioitettava sitä, että hän uskoo näihin asioihin.

Onnellisuus on alkanut kyllästyä häneen, mutta hän on ottanut sen iloisesti rauhallisesti ja itse asiassa ottanut kaiken erittäin mukavasti. Hän tietää myös hyvin, ettei täydellisiä vanhempia ole olemassa, joten hän jatkaa kaikkea. En oikein tiedä mitä ajatella siitä.

Tämän päivän horoskoopin lukeminen tuntuu minusta enemmän viihteeltä kuin puhtailta faktoilta, mutta äitini sanoo, että kyse on uskomisesta johonkin ja omistautumisesta jollekin muulle kuin itselleen.

Voin luultavasti seurata häntä siinä, mutta kun se tulee, minun on vaikea uskoa, että horoskooppini – jonka on kirjoittanut joku, jota en tunne – voi ennustaa tulevaisuuteni. Äitini sanoo, että opin uskomaan myöhemmin elämässä – ja sitä enemmän tarvitsen sitä.

Hän sanoo, että maailma muuttuu päivä päivältä tylsemmäksi ja inhottavammaksi ja että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän sinun täytyy nähdä asiat uudesta, tuoreesta näkökulmasta – keskittyen elämän hyviin asioihin. Nyt meidän on katsottava sitä, mutta en usko, että tulen “käännynnäksi” seuraavan kerran. J

Mielestäni hän on oikeassa, että sen pitäisi tulla sisältä – ja että et voi kertoa muille ihmisille, mitä uskoa. Luulen, että toivon jossain pääseväni uskomaan ennemmin tai myöhemmin, mutta pelkkä ajatus omistavani mieleni astrologialle yleensä tällä hetkellä saa minut melkein nauramaan itselleni. Jos tarvitset horoskoopin, voit aina ottaa yhteyttä äitiini. Jos joku haluaisi auttaa.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *